De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Toch wordt hier relatief aandacht aan geschonken. Terwijl we onze uiterste best doen om voor al onze inwendige organen te zorgen, vergeten we dé spiegel van onze gezondheid: de huid. Wanneer het in je lichaam niet lekker loopt, is dit aan je huid direct te zien. Er zijn heel veel verschillende huidtypes. Sommigen hebben een gevoelige en droge huid, anderen weer een vette huid. Iets wat ook vaak voorkomt zijn huidirritaties. Heel vervelend en het kan je ook nog eens flink onzeker maken. Daarom wordt het hoog tijd om hier mee aan de slag te gaan. Maar hoe kun je huidirritaties voorkomen en behandelen? Hieronder geven we 4 tips.

natuurlijke huidproducten1.      Maak gebruik van natuurlijke huidverzorgingsproducten

Een van de meest voorkomende oorzaken van huidirritaties zijn de toevoegingen van chemische bestanddelen en parfum aan verzorgingsproducten. Waar sommige mensen hier totaal geen last van hebben, kunnen anderen hier heel veel problemen door ondervinden. Vaak in de vorm van huidirritaties. Denk hierbij aan roodheid, zwelling en jeuk. Wanneer je van jezelf weet dat je een zeer gevoelige huid hebt, is het goed om naar natuurlijke huidverzorgingsproducten op zoek te gaan. Het liefst producten die allergisch zijn getest en verder allergenen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan de producten van Clinique. Op die manier kan je je huid gewoon zorgvuldig blijven verzorgen, zonder dat dit de huid juist extra beschadigd.

2.      Smeer je elke dag goed in met zonnebrandcrème

Zeker nu het voorjaar er weer aan begint te komen is het belangrijk om weer goed te gaan smeren. Een zonneallergie is namelijk de meest voorkomende allergie die er bestaat. Bovendien komt deze vooral voor in het voorjaar wanneer de huid nog weinig zonkracht is gewend. Daarom is het niet alleen belangrijk om je huid langzaam weer te laten wennen aan de zon, maar ook om jezelf iedere dag goed in te smeren. Ook in de zomer wanneer het bewolkt is. Ook door de wolken heen heeft de zon namelijk nog kracht. Met een gevoelige huid kan dit nét genoeg zijn om een allergische reactie en flinke huidirritaties te veroorzaken. Dit wil je uiteraard voorkomen.

3.      Let op het gebruik van make-up

Ben je iemand die dolgraag make-up draagt, maar ervaar je tegelijkertijd ook de nodige huidirritaties? Dan is het goed om de bestanddelen van jouw favoriete make-up eens onder de loep te nemen. De kans is groot dat hier stofjes in zitten waar je niet zo goed tegen kan. Probeer daarom altijd voor make-up op basis van natuurlijke bestanddelen te kiezen. Make-up die allergisch getest is. Zo weet je zeker dat deze veilig te gebruiken is.

4.      Huidirritaties behandelen

Heb je ondanks dit alles toch een huidirritatie opgelopen? Dan zal het tijd nodig hebben voordat dit weer wegtrekt. Er zijn wel enkele dingen die je kunt doen om dit proces te bespoedigen.

Zorg er in elk geval voor dat je de plekken zo min mogelijk aanraakt en met rust laat. Ga zeker niet krabben en gebruik ook geen verzorgingsproducten of make-up op de aangedane plek. Heb je erg last van de irritatie? Koel de plek dan kort met een koud washandje. Draag losse kledij over de plekken, zodat deze minder snel schuren en de plek voldoende ruimte krijgt om te herstellen.

skin care huidirritaties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Urinegeur: wat betekent dit?

za apr 9 , 2022
De geur van urine kan enorm naar zijn, toch is deze wanneer je voldoende drinkt meestal neutraal. Toch kan het hebben van een sterke urine […]
urinegeur