Als het gaat om het kiezen van ons voedsel, is een natuurlijke en biologische keuze en levensstijl volkomen logisch. Elke keer dat we eten, wordt het voedsel afgebroken door ons spijsverteringsstelsel en spoelt de lever schadelijke gifstoffen weg. Als we echter iets op onze huid aanbrengen, kan tot 60% van de synthetische chemicaliën in de bloedbaan terechtkomen en zich in ons lichaam ophopen. Het gebruik van chemicaliënvrije producten (natuurlijk en biologisch) voor onze huidverzorgingsroutine is volkomen logisch.

Denk eens aan alle producten die we elke dag gebruiken en die in contact komen met onze huid: make-up, geurstoffen, vochtinbrengende crèmes, zeep, deodorants enzovoort. Het gaat niet alleen om wat we eten, maar ook om wat we op onze huid smeren! Alles wat we ooit nodig zouden kunnen hebben om gezond en gelukkig te blijven, heeft al voor ons gecreëerd!

potje dagcremeNet zoals u uw lichaam voedt met biologische voeding, verdient uw huid verzorging met biologische schoonheidsproducten. Veel niet-biologische schoonheidsproducten die tegenwoordig op de markt zijn, bevatten een verbazingwekkende hoeveelheid enge chemicaliën. Van parabenen (chemicaliën die verband houden met kanker) tot formaldehyde tot petroleumwas, een gewone lotion kan een behoorlijk giftig mengsel bevatten. Gecertificeerde biologische huidverzorgingsproducten reinigen, tonifiëren, exfoliëren en hydrateren uw huid zonder deze schadelijke kunstmatige chemicaliën of additieven te gebruiken. Maar dat is niet alles.

Je huid is het grootste levende, ademende orgaan op je lichaam. Tot 60% van wat u op uw huid aanbrengt, wordt opgenomen in uw bloedbaan, die vervolgens door uw hele lichaam wordt gecirculeerd. Maar als u wist welke gifstoffen niet-biologische huidverzorgingsproducten bevatten, zou u twee keer nadenken voordat u het gebruikt. Het is dus geen verrassing dat steeds meer mensen overstappen op biologische huidverzorgingsproducten. Ook onder deze lijst van de beste dagcrèmes staan ook heel wat bio-producten, ondertussen!

Als u nog steeds niet-biologische producten gebruikt, is het tijd om dit opnieuw te overwegen. Lees verder om de voordelen van biologische huidverzorgingsproducten te leren kennen om te zien hoe ze beter voor u kunnen zijn.

1. Niet-biologische huidverzorgingsproducten bevatten schadelijke ingrediënten:
Pak een fles met een niet-biologisch huidverzorgingsproduct en lees het ingrediëntenetiket. Hoeveel ingrediënten kun je eigenlijk herkennen? Niet-biologische huidverzorgingsproducten bevatten synthetische, door de mens gemaakte chemicaliën zoals natriumlaurier, minerale oliën, Laurethsulfaat en toxines die residuen van pesticiden kunnen zijn. Studies hebben ook aangetoond dat ze minerale olie, petroleum, parabenen en andere chemicaliën kunnen bevatten die bij langdurig gebruik huidirritatie, hormonale onbalans, orgaantoxiciteit en zelfs kanker kunnen veroorzaken.

bio dagcreme2. Biologische huidverzorgingsproducten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten
Lees nu het ingrediëntenetiket van elk biologisch huidverzorgingsproduct. U herkent waarschijnlijk de meeste, zo niet alle items die er staan. Gecertificeerde biologische producten zijn afgeleid van planten en andere natuurlijk voorkomende ingrediënten. Nog belangrijker is dat die biologische ingrediënten worden verbouwd zonder het gebruik van pesticiden, herbiciden, synthetische meststoffen, genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en andere toevoegingen of chemicaliën. Hiermee weet je zeker dat je huid en lichaam alleen echte, natuurlijke ingrediënten opnemen die niet schadelijk zijn.

3. Biologische producten zijn niet-allergeen:
Zonder agressieve chemicaliën hebben biologische huidverzorgingsproducten minder kans op allergische reacties, ontstekingen of irritaties. Als er toch een allergische reactie optreedt bij het gebruik van biologische producten, is dat waarschijnlijk te wijten aan een natuurlijk ingrediënt (zoals pinda’s of aardbeien), dat gemakkelijker te identificeren is.

4. Biologische huidverzorgingsproducten werken beter:
Biologisch gekweekte planten blijken een hoger gehalte aan essentiële antioxidantvitaminen te bevatten dan niet-biologische planten. Omdat ze worden gekweekt zonder herbiciden en pesticiden, zijn hun biologische ingrediënten ook vrij van die vervuiling, wat hetzelfde betekent voor je huid en lichaam. Bovendien bestaat tot 95% van de inhoud van een biologisch huidverzorgingsproduct uit actieve ingrediënten. In synthetische huidverzorgingsproducten vormen actieve ingrediënten daarentegen slechts 5 tot 10% van de inhoud.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Yoga: hoe ontspannen en bewegen toch samen kan gaan

wo mrt 3 , 2021
Bij het uitoefenen van yoga gaan ontspanning en beweging hand in hand. Veel mensen die niet weten wat yogabeoefening precies inhoudt, denken dat dit een […]
Yoga