Het drinken van rode wijn helpt je als je wilt afvallen. Veel mensen zullen hier ontzettend blij mee zijn. Herken je dit? In de avond krijg je lekkere trek. Je zoekt in de kastjes naar een smaakvolle snack. Voor bijna iedereen is dit de grootste valkuil bij het afvallen.

Hulp bij het afvallen

Vast heel herkenbaar. Overdag lukt het je om je goed aan je dieet te houden. In de avond neemt de lekkere trek de overhand en krijg je de drang om te snacken. Voor bijna iedereen is dit de grootste valkuil. Hierdoor neemt het overgewicht vaak toe. Goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat rode wijn je kunt helpen om af te vallen. Het drinken van 2 glazen rode wijn na het avondeten heeft een gunstig effect op je gewicht.

Het bewijs dat rode wijn helpt

Gedurende 13 jaar is er een groep van 20.000 vrouwen door de Harvard universiteit onderzocht. Deze vrouwen waren opgedeeld in 2 groepen. Vrouwen die rode wijn dronken en een groep niet drinkers. De vrouwen die 2 glazen rode wijn per dag dronken hebben ten opzichte van de niet drinkers de kans op overgewicht met 70 procent verlaagd. 2 glazen rode wijn staat gelijk aan een halve fles.

rode wijn drinken

Waarom val je af van rode wijn?

In alcoholische dranken en dus ook in rode wijn zitten behoorlijk wat calorieën. Om te vergelijken: in 100 ml rode wijn zit het dubbele aan calorieën als in 100 ml bier. Hoe kan je dan afvallen van rode wijn?

De grootste valkuil bij het afvallen, is de snackdrang in de avonduren. Rode wijn helpt je om de neiging tot snacken te onderdrukken. Bij het vooruitzicht van een lekker glas wijn krijg je minder trek in zoetigheid. Het is dus een effectief middel om overgewicht te verminderen en zelfs voorkomen.

Veel mensen ervaren door het drinken van rode wijn dat ze minder neigen naar zoete snacks, ze voelen zich meer ontspannen en kunnen lekkere hapjes makkelijker weerstaan.

De reden dat rode wijn gezond is

afvallenResveratrol is een stofje dat in rode wijn zit. Door dit stofje gaat je verouderingsproces trager. Ook verlaagt resveratrol de kans op hart- en vaatziekten. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben dit aangetoond. Er is echter wel een maar.

Voor de onderzoeken zijn dieren ingezet. Dit geeft natuurlijk wel een ander beeld dan bij onderzoek op mensen. Ook de hoeveelheid wijn is van belang. Je moet meerdere flessen wijn op een dag drinken om daadwerkelijk te profiteren van deze gezonde effecten. Het is natuurlijk niet bepaald gezond om meerdere flessen op een dag te drinken.

Een ander voordeel van rode wijn is de ruime hoeveelheid antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen je lichaam en de algemene weerstand wordt bevorderd.

Uit onderzoek is gebleken dat het goed is om iedere avond één glas wijn te drinken. Dit is goed voor je gehalte aan HDL cholesterol. HDL is gezond cholesterol. Als je een goede hoeveelheid HDL cholesterol hebt, neemt het risico op diabetes type 2 af.

Van een glas rode wijn kun je beter ontspannen. Je stressniveau wordt lager. Stress is een belangrijke factor die zorgt voor overgewicht, dus het is belangrijk om het stressniveau zo laag mogelijk te houden. En het is natuurlijk ook niet om veel stress te hebben. Verder heeft het drinken van rode wijn een gunstig effect op je stofwisseling.

Maat houden

Voor alles in het leven geldt dat je nooit moet overdrijven. Doe dat ook niet met het drinken van rode wijn. 1 tot 2 glazen op een dag is meer dan genoeg. Dit is een gezonde hoeveelheid en dan profiteer je van de voordelen. Een nadeel van teveel alcohol nuttigen, is dat het veel buikvet veroorzaakt.

Meer afslanken

Als je echt wilt afvallen dan red je het natuurlijk niet alleen met het drinken van 1 of 2 glazen rode wijn. Hier moet je meer voor doen. Zeker voor een blijvend en snel resultaat. Om af te vallen, moet er een goede balans zijn tussen de calorieën die je verbrandt en de calorieën die je tot je neemt. Een gezonde energiebalans. Bij veel overwicht kan je op verschillende manieren hulp vragen. Ook zijn er hulpmiddelen beschikbaar.

Meestal ligt de oorzaak van een teveel aan gewicht in een verkeerd aangeleerd eetpatroon. Dit patroon moet doorbroken worden. Hier heb je tijd en wilskracht voor nodig.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

4 tips om huidirritaties te voorkomen

do feb 3 , 2022
Wil je graag afvallen en laat je daarom alle alcoholische dranken staan? Doe maar niet, want rode wijn kan juist in je voordeel zijn bij afvallen, je leest hier waarom!
skin care huidirritaties