plantaardige proteinepoeders yhfOnze lichamen zijn ongelooflijk efficiënte machines, die elke dag duizenden functies uitvoeren zonder dat je daar bewust van bent. Wanneer je voedingsstoffen consumeert, in de vorm van voedsel, komt het lichaam in actie en breekt alles af in meerdere bruikbare componenten. Het lichaam extraheert de vitamines en mineralen, zet de suikers om in energie- en in energiereserves en gebruikt het eiwit om de weefsels van onze spieren, huid en organen te bouwen.

Dit is tenminste wat er moet gebeuren. Om je lichaam effectief de juiste voeding te geven, zou je een bewust dieet moeten volgen. Dit betekent gevarieerd en over het algemeen volledige producten (geen bewerkte producten of junkfood). Voedsel kan een medicijn zijn of het kan als vergif voor het lichaam zijn, en je lichaam zal reageren en presteren volgens hoe je het voedt. Hoogwaardige eiwitten zijn een van de macronutriënten die nodig zijn voor een krachtig leven.

Eiwitten

Eiwit zit letterlijk in elke levende cel in je lichaam. Simpel gezegd: je kunt niet zonder proteïne leven. Wanneer je een gezond dieet volgt, en voldoende calorieën consumeert is het bijna onmogelijk om te weinig eiwitten binnen te krijgen. Dat geldt ook voor veganisten. Maar mensen die heel veel sporten kunnen baat hebben bij extra consumptie van eiwitten in de vorm van poeders.

Het vooruitzicht om elke dag heel veel eiwitten te eten, kan deze sporters nogal wel eens tegenstaan. De dag wil liever niet beginnen met een zwaar ontbijt boordevol dierlijke eiwitten. Als je denkt dat je in plaats daarvan een proteïnepoeder wilt proberen, dan kun je het best kiezen voor plantaardige proteïnepoeders. Zoals je uit de foto’s wel kan afleiden ga ikzelf graag voor de vegan proteïnepoeders van Your Healthy Fix.

Waarom plantaardige proteïnepoeders?

inhoud proteinepoeder veganJe kunt je afvragen wat dan de verschillen zijn tussen traditionele wei-eiwitten en plantaardige eiwitten? Wei-eiwit is een bijproduct van het kaasproductieproces en is de vloeistof die achterblijft nadat melk is gestremd en gezeefd. Omdat wei-eiwit is afgeleid van melk, is lactose-intolerantie een van de meest voorkomende bijwerkingen van het consumeren van wei-eiwit. Een mens hoort eenvoudig gezegd gewoon geen melk te drinken van een ander zoogdier.

Wei-eiwit is een veel voorkomend allergeen en kan het immuunsysteem beïnvloeden van personen die er mogelijk allergisch voor zijn. Wei-eiwitten zijn ook berucht omdat ze een opgeblazen gevoel veroorzaken, wat een symptoom is van het onvermogen van het lichaam om het te verteren. Bovendien wordt de caseïne in melkeiwit tijdens de spijsvertering omgezet in iets dat “exorfines” wordt genoemd. Exorfines passeren de bloed-hersenbarrière en binden zich aan dezelfde receptoren als veel opiaatmedicijnen. Dit kan de hersenfunctie, focus en stemming negatief beïnvloeden. Caseïne werkt dus als het ware als een soort drug.

Plantaardige eiwitten zijn een veel gemakkelijker verteerbare eiwitbron voor mensen zonder de bijwerkingen van wei-eiwit. Plantaardige eiwitten zijn meestal verpakt met een overvloed aan nutriënten, antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. Dit zijn allemaal cruciale componenten voor de gezondheid van de hersenen en het lichaam.

Tegenwoordig worden de gezondheidsvoordelen van plantaardige, voedzame diëten algemeen erkend door experts in voeding. Als gevolg hiervan kunnen zowel veganisten als niet-veganisten proberen om de meeste of alle dagelijkse eiwitinname uit plantaardige bronnen te halen in plaats van uit rood vlees, vis, zuivel of eieren.

Andere bronnen van plantaardige eiwitten

Eiwitten, of proteïnes, kunnen alleen maar gevormd worden door planten. Daardoor zitten ze ook veel in plantaardige voeding zoals broccoli, peulvruchten, bloemkool, erwten, noten en zaden, spinazie, paksoy, asperges, avocado, boerenkool en zelfs aardappels.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

De vele gezondheidsvoordelen van witte thee

di okt 6 , 2020
De gezondheidsvoordelen van deze thee zijn onder andere het verminderen van het risico op kanker, hart- en vaatziekten en het verbeteren van de mondhygiëne. De […]
witte thee