Het lijken twee uitersten te zijn; lekker eten en gezond eten. Echter bepaalt voeding een groot deel van hoe je je voelt; hoe gezonder de voeding, hoe beter je je voelt! Dat steeds meer Belgen inzien dat voeding een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid blijkt uit verschillende studies. Zo eet 25% van de Belgen onder de 34 jaar al regelmatig minder vlees. Bij de 55-plussers die aangeven regelmatig vegetarisch te eten, is het hun gezondheid die de doorslag gaf om dat te doen. Maar ook geen zuivel, meer groenten en eerlijke producten zijn onderdeel van gezond eten.

Maar hoe zet je nu een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Er zijn zoveel verschillende kookboeken te vinden, dat je soms door de ingrediënten het recept niet meer ziet. Daarom helpen we je op weg met de 3 beste boeken met gezonde recepten. Deze boeken tonen aan dat gezond en lekker eten heel goed samengaan, en zeker geen twee uitersten blijken te zijn.

De gezonde Goesting“De gezonde Goesting”
Happy food voor happy life

De auteur van ‘De gezonde Goesting’ is Steffi Vertriest. Naast het schrijven van kookboeken heeft ze haar eigen blog; Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Zowel haar boek, als haar blog en kookprogramma, draaien om recepten met eerlijke ingrediënten. Het boek De Gezonde Goesting is een bundeling van de meest gewaardeerde en favoriete recepten van haar blog en het kookprogramma. Het boek bevat recepten van een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne tot een bananen-haver-chocoladekoekjes als toetje.

Tevens heeft ze een vervolg geschreven op haar debuut ‘De Gezonde Goesting’ te weten: ‘Meer Gezonde Goesting’ en ‘Gezellige Goesting’.

“Heel veel veg!” noek“Heel veel veg!”
River cottage gezonde recepten met de lekkerste groenten

Zoals de titel al doet vermoeden, heeft dit kookboek als hoofdingrediënt groenten voor alle recepten die hierin staan beschreven. Dit boek is de opvolger van het kookboek Veg!

De schrijver van het boek is Hugh Fearnley Whittingstal en hij laat met zijn recepten zien hoe lekker en veelzijdig groenten kunnen zijn. De recepten in het boek zijn onderverdeeld in verschillende soorten maaltijden variërend van soepen, salades en ovengerechten. Het biedt tevens recepten met groenten voor in het ontbijt.

De ingrediënten van de recepten bestaan alleen uit groenten, fruit, volkoren granen, noten&zaden, op smaak gemaakt met kruiden.

Het groene smoothie boek“Het groene smoothie boek”
30 lekkere, simpele en gezonde recepten

De auteurs van Het groene smoothie boek (Jennifer en Sven) beschrijven in dit boek 30 recepten om groene smoothies te maken. Daarnaast hebben ze nog 3 recepten voor rode smoothies toegevoegd.De smoothies geven door hun veelvoud aan ingrediënten extra vitamines, mineralen en vezels mee aan het lichaam. Tevens biedt het boek handvaten om zelf groene smoothies te bedenken en te variëren met de verschillende ingrediënten. Sven & Jennifer zijn ook bekend van het platform Voedzaam & Snel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Het gevaar van Coronavirus complottheorieën

ma jul 27 , 2020
Op momenten van crisis komen de complotdenkers langs alle kanten uit de struiken gekropen. Spijtig genoeg valt daar weinig aan te doen. Natuurlijk zijn deze […]
CORONAVIRUS