Werkelijk iedereen heeft baat bij een blender. Het is een apparaat die in elke keuken thuis hoort. Het biedt zoveel voordelen dat iedereen er wel iets aan heeft. Voor degenen die streven naar een gezonde levensstijl, is het hebben van dit apparaat een absolute must. Want hiermee maak je heerlijk, gezond en voedzaam eten op een snelle manier en met minimale inspanning. Daarom heeft elke keuken een blender nodig.

De belangrijkste voordelen van een blender

blenderOm je een beter beeld te geven van wat je precies kunt doen met dit apparaat in je keuken vind je hier een overzicht van de grootste voordelen die het jou biedt:

Het maakt je eten snel klaar

Hoewel je er geen biefstuk mee kunt koken, duurt het maar een paar minuten om gezonde smoothies te maken of wat fruit en groenten te persen.

Aangezien deze specifieke voedingsmiddelen vanwege hun hoge voedingswaarde tot de beste ontbijtopties behoren, zul je het zeker waarderen om dit apparaat thuis te hebben. Vooral op momenten wanneer je haast hebt, zoals s’ ochtends of tussen bedrijven door.

Langdurige energie

Het stelt je in staat om zeer vullend voedsel te creëren dat je lange tijd energie zal geven. Of je nu de batterijen moet opladen voor een uitdaging die je binnenkort gaat tegenkomen of je energie moet herstellen na een intensieve training. Als je op de juiste dikte mixt, kun je een vullende, gezonde snack creëren die het lichaam snel zal verwerken. Daarom zal de verwachte energie boost veel eerder aankomen.

Wanneer je blend, minimaliseer je de verspilling

Dit geeft je de ideale kans om je huishouden wat milieuvriendelijker te maken. Hele vruchten, groenten, maar ook restjes. Alles kan in de blendmachine! Je profiteert nog meer van de effecten op het milieu wanneer je kiest voor energiezuinige apparaten.

Een smoothie uit de blendmachine zorgt er niet voor dat je bloedsuikerspiegel stijgt

Als je je afvraagt of een sapcentrifuge of blendmachine een gezondere optie is, ga dan zeker voor het laatste. Verse sappen bevatten weinig vezels, terwijl smoothies er vol mee zitten. Deze vezels zorgen ervoor dat de suikers uit het fruit langzaam wordt afgegeven aan het bloed. Daarom zorgt het consumeren ervan niet dat je bloedglucosespiegel zo sterk stijgt.

Blenden is perfect voor superfoodcocktails

Chlorella, spirulina, cacao en andere soortgelijke superfoods zijn buitengewoon goed voor je, maar er zijn niet veel manieren om ze bij het koken te gebruiken. Even toevoegen aan een smoothie is de beste keuze.

Met een blendmachine bespaar je tijd

Als we gezond willen eten maken we vaak een heerlijke maaltijdsalade. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Je kunt veel tijd en moeite besparen door wat groenten te mengen, zodat ze gemakkelijk onderweg te eten zijn.

Om samen te vatten: een blendmachine is een onmisbaar apparaat in elke keuken. Niet alleen voor mensen die eiwitshakes of smoothies maken, maar voor iedereen die graag gezond eet!

Mijn favoriete blender-merken

Er zijn letterlijk duizenden modellen blenders op de markt te vinden van honderden verschillende merken. In België zijn heel wat blenders te vinden van goeie kwaliteit. Ikzelf gebruik een blender van Vitamix, maar ook Blendtec blenders en Philips blenders hebben een zeer goede reputatie. Blijf weg van blenders onder de €50 – ze zijn bijna altijd rommel; en rommel kost op lange termijn gewoon meer!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Is je BMI nog steeds een interessante maatstaf om te gebruiken?

wo sep 9 , 2020
Al jarenlang is de Body Mass Index dé maatstaf om te bepalen of je te licht bent of te zwaar. Als je een BMI hebt […]
BMI