De gezondheidsvoordelen van deze thee zijn onder andere het verminderen van het risico op kanker, hart- en vaatziekten en het verbeteren van de mondhygiëne. De thee heeft antioxiderende en anti-agingeigenschappen die helpen om een goede gezondheid en een gezonde huid te behouden. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van Uv-licht. Met zijn antibacteriële eigenschappen beschermt de thee het lichaam tegen verschillende infecties veroorzaakt door bacteriën.

Vroeger was witte thee erg moeilijk te kopen in België, maar vandaag kan je op websites als Thee.be heel wat witte thee van hoge kwaliteit vinden zonder dat je zelfs je huis uit moet. Thee is zoveel toegankelijker geworden, en dat is natuurlijk topnieuws!

Een bekende thee met veel gezondheidsvoordelen

Vanwege de vele voordelen wordt het beschouwd als beter dan de alternatieve koffie, die een hoog cafeïnegehalte bevat.

witte theeAntioxidant en anti-verouderingseigenschappen

De aanwezigheid van vrije radicalen in het lichaam veroorzaakt schade aan verschillende organen van het lichaam, waaronder de huid. Deze radicale elementen dragen in hoge mate bij aan een versnelde veroudering, wat op zijn beurt weer andere uitdagingen met zich meebrengt die samenhangen met het ouder worden. Deze thee bevat polyfenolen die helpen om deze vrije radicalen te neutraliseren, waardoor ze minder schadelijk zijn voor het lichaam..

Gezonde en jeugdige huid

Deze thee helpt ook om een gezonde en jeugdige huid te behouden. Het gebruik van witte thee wordt aanbevolen vanwege de antioxiderende eigenschappen die helpen bij het snel herstellen en herstellen van een beschadigde huid. Het is ook gunstig voor de bescherming van de huid tegen de effecten van ultraviolet licht.

Mondhygiëne

De gezondheidsvoordelen van deze thee omvatten de verbetering van de mondhygiëne. De aanwezigheid van polyfenolen, flavonoïden en tannines helpen de groei van verschillende bacteriën te remmen die tot plaquevorming kunnen leiden. Het fluoridegehalte in deze thee kan ook effectief zijn in het verminderen van het risico op tandbederf.

Effecten op diabetes

Het resultaat van een onderzoek suggereert dat de consumptie van deze thee de symptomen van diabetes zoals overmatige dorst (polydipsie) verlicht en de insulinesecretie verhoogt waarde de glucosespiegels in het bloed verlagen.

witte thee silver tipVoorkomt cardiovasculaire ziektes

Flavonoïden komen voor in verschillende voedingsmiddelen zoals witte thee, fruit en groenten. Ze worden geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten. De flavonoïden helpen de bloeddruk te verlagen.

Antibacterieel

Ziekten en medische aandoeningen worden veroorzaakt door ziekteverwekkers die het immuunsysteem van het lichaam aantasten, waardoor het lichaam onder zijn normale vermogen begint te werken. Deze thee heeft antibacteriële eigenschappen die onze huid beschermen tegen bacteriën en andere ziektekiemen. Diverse producten zoals handzeep gebruiken deze thee als hoofdingrediënt. De consumptie van deze thee helpt ons lichaam om zich te beschermen tegen infecties veroorzaakt door bacteriën en andere micro-organismen.

Gewichtsverlies

Volle kalenders en de verkeerde keuze van voedsel kunnen gemakkelijk leiden tot gewichtstoename. Deze extra kilo’s zijn niet gemakkelijk kwijt te raken, zeker niet als er geen tijd is voor lichaamsbeweging. Het volgen van een specifiek dieetplan is een manier om van deze extra kilo’s af te komen. Sommige van deze diëten zijn niet echt leuk in vergelijking met het drinken van deze thee in plaats van andere dranken.

Kankerpreventie: onder voorbehoud

Net als groene thee zou deze thee nuttig zijn bij het voorkomen van kanker. Verder onderzoek is nodig om de anti-kankereigenschappen te bevestigen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Wierook, door geur in een goed humeur

za nov 7 , 2020
De oorsprong van wierook Wierook is een verbastering van ‘wijrook’, of gewijde rook. Of te wel ‘rook om te wijden’. Zo’n 1700 jaar voor Christus […]
wierook