Sporten is de afgelopen tijd veel minder mogelijk geweest, althans niet alle sporten konden worden beoefend. Toch zijn er in 2021 weer een aantal leuke sporten bijgekomen die jij voortaan kunt beoefenen. Twee van de drie onderstaande zijn nieuw, verfrissend, leuk en goed voor de conditie. De derde is een oude bekende die de laatste tijd nieuw leven is ingeblazen.

padel 2021Padel

Padel is een soort mix tussen tennis en squash. Het is een verrassend spel waarbij de bal eigenlijk continu anders gaat dan dat je zou verwachten. Dit zorgt er ook voor dat je regelmatig denkt dat je verslagen bent, maar vervolgens toch weer terug kunt komen. Dit kan zijn door een rare stuit van de bal of door wat hulp van de wanden. Daarnaast heb je bij deze sport ook nog het hekwerk van de kooi die meedoet in het spel. Zelfs buiten de kooi mag je de bal nog terug spelen. Dit heeft lange en vaak spectaculaire rally’s tot gevolg. Je moet het onverwachte verwachten.

In veel landen is Padel een van de snelstgroeiende sporten. De padelbanen schieten als paddestoelen uit de grond en steeds meer mensen spelen het spel regelmatig. De verwachting is dat deze trend doorzet en dat nog meer mensen gaan genieten van het spel. Padel lijkt een blijvertje te zijn – en als jij er alles over wil te weten komen kan je zeker hier bij Padelfans terecht!

Picklebal

Picklebal, in het Engels pickleball, is ook een nieuwe racketsport. Deze sport heeft elementen van badminton, tennis en tafeltennis. Je speelt deze sport op een veld dat vergelijkbaar is met een dubbelspel badmintonveld. Het net is echter weer vergelijkbaar met een tennisnet, maar dan nog wat lager. Je speelt dit spel met een harde ‘paddle’ en een vrij harde plastic bal met daarin gaten.

Deze sport lijkt weliswaar op tennis, maar is eigenlijk een meer toegankelijke sport door enkele verschillen. Met name kinderen en ouderen kunnen deze sport wat makkelijker spelen. De snelheid van de bal is namelijk een derde van de bal tijdens tennis, en dat maakt dat de sport uiteraard ook minder snel. De baan is daarnaast ook kleiner en je mag onderhands opslaan. Al met al is dit daarom een wat makkelijkere en rustigere variant van tennis. Op deze site kan je er alles over leren!

Wandelen

wandelen 2021Wandelen is natuurlijk niet nieuw. Het is waarschijnlijk zelfs een van de oudste sporten die maar bestaan. Toch is wandelen de afgelopen tijd flink nieuw leven ingeblazen. Door de beperkingen en extra vrije tijd heeft men massaal het wandelen (her)ontdekt.

Veel mensen zijn er hierdoor ook weer achter gekomen dat wandelen eigenlijk een hele goede sport is. Je verbrandt er best veel calorieën mee, je blijft er soepel van en bent lekker bezig in de buitenlucht. Bovendien is het heel makkelijk om te doen, vrijwel iedereen kan het. Je kan het ook even tussendoor doen, een wandeling van 10 minuten is al goed. Wil je wat langer gaan? Check dan zeker de knooppunten in Vlaanderen!

Met deze drie nieuwe sporten kun je wel weer even vooruit in 2021. Allemaal zijn ze toegankelijk, leuk en goed voor je lichaam. Probeer het eens uit en ervaar wat het voor je lichaam doet!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Zijn we écht dichter bij een AIDS-vaccin dan ooit tevoren?

do jul 1 , 2021
Je zag het onlangs misschien ook wel eens voorbij komen op sociale media? Is een AIDS-vaccin nu echt nabij? Onderzoeksresultaten die in februari bekend gemaakt […]
HIV vaccin